Vezetőkiválasztás, képzés, szervezetfejlesztés. A Simonyi & Tóth Személyzeti Tanácsadó Iroda hivatalos Blogja

HR Bonbon

Csökkenő IT-s fizetések, több jelölt? Ez igaz?

2021. április 14. - Simonyi_és_Tóth_AIMS

A napokban két Linkedin posztot olvastam IT recruitment témakörben, amelyek elgondolkodtattak.

Az egyik posztot egy mára már jól ismert álláshirdető oldal alapítója osztotta meg (nofluffjobs), amelyben meglepetésének ad hangot az IT szakemberek fizetési sávjaival kapcsolatban. 

Akik informatikusokat keresünk-kutatunk, nagyon jól tudjuk, hogy a vonzó fizetés és egyéb kiegészítő juttatások az állásváltoztatás esetén, az első három szempontban vannak. A munkaadó szempontjából sokszor már nem is a minőségi szempontok a meghatározóak, hanem a kényszer: be kell tölteni a munkakört. Nem ritka az sem, hogy amikor akár csak egy közepesen jó szakembert szeretnénk elcsábítani, akkor is a pénzügyi ajánlattal tudunk kitűnni a tömegből.

A cikk szerint 2020-ban állítólag némileg visszaesett a kereslet az IT jelöltek iránt, és hirtelen megnőtt az elérhető jelöltek száma…. de ez csak egy pillanatnyi állapot lehetett, bizonyára a covid okozta bizonytalanságok miatt.

Az állásportál kezelője azt tapasztalta, hogy emiatt a fizetési sávok némileg lejjebb csúsztak.

Mi ezzel szemben azt tapasztaljuk, hogy ez az iparág egyelőre koránt sem gyengélkedik, sőt, egyike a túlélő szektoroknak, vagyis nem érdemes a bérek csökkentésében gondolkodni.

pexels-thisisengineering-3861958.jpg

A másik poszt pedig egy IT software fejlesztő tollából származik, aki a Linkedines, töméntelen számú megkeresésre már csak annyit tud mondani és kérni, hogy a Recruiterek és fejvadászok inkább ne bombázzák ajánlatokkal, mert nem tud és nem is akar mindegyikre reagálni.

Megérti, hogy mindenki a legjobb ajánlattal rendelkezik, de higgyék el, nem nyitott most, és fizikailag sem tudna minden héten másik cégnél dolgozni.

Ez a vélemény is egyértelműen azt láttatja, hogy a kereslet nem csökkent az informatikai tehetségek iránt, és ők sem fognak engedni az igényekből egyhamar.

Egy másik gondolat is felmerült: lehet, hogy nincs is ennyire sok IT pozíció, de ennyire soknak látszik, mert ugyanazt a munkakört több tanácsadó is ajánlja?

Van a „piacnak” egy ősi törvénye! Ki hajtja fel az árakat és hogyan? 

Mi, lelkiismeretes és eredményorientált tanácsadók, akik folyamatos versenyben vagyunk a kiemelkedő IT tudást felmutatni tudó és keresett jelöltekért, mi mást tehetünk?

Legyünk kitartóak és igyekezzünk vonzóvá tenni az ajánlatunkat!

Hívjuk fel Megbízónk figyelmét a változásokra, tájékoztassuk őket a piaci viszonyokról, hogy mi a realitás és miként maradhatnak versenyképesek.

orso_foto.jpg

 

 

 

Dózsa Orsolya                     
Szenior tanácsadó (IT és vezető-kiválasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://hrbonbon.blog.hu/api/trackback/id/tr6516500974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.04.16. 10:02:36

Mondjuk amúgy az sem lenne hülyeség a munkaadók részérõl, ha a meglévõ, már bevált embereik fizuját emelnék utána az aktuális bérszínvonalnak, és akkor nem kellene vadiúj kollégát keresni mert elment az elõzõ egy jobb ajánlat kedvéért. Mert ugye a recruiternek is ára van, meg a betanítás ideje is költség, plusz az is kockázat hogy vagy az illetõ nem válik be, vagy a projekt olyan, hogy egy hét után feláll az ember az asztaltól. És az új ember már amúgy is az aktuális áron jön be.

Valldemossa 2021.04.16. 10:02:38

Ráadásul sok IT-s cég azt csinálja (annak érdekében, hogy biztosan betöltse valaki az adott pozíciót), hogy egy pozícióra 2-3 embert is felvesz próbaidőre. Ez idő alatt kikristályosodik a cég számára, hogy ki lesz tökéletes a pozícióra. Jelentkezőkből akad bőven, de ez sajnos másokkal szemben nem tisztességes.
A cikkel egyetértek. A covid kezdete óta tényleg megnőtt a kereslet az IT jelöltek iránt. Valamint, ez valóban egyike a túlélő szektoroknak, minden bizonnyal a Home Office lehetőségnek is köszönhetően.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.04.16. 10:02:42

Én mióta lepacsiztam egy nagy multival, havonta, kéthetente kapok jobbnál jobb ajánlatokat.

frikazojd · http://kocs.ma 2021.04.16. 10:02:47

mondjuk én hajlandó vagyok némlileg kevesebbet kérni ha otthonról dolgozhatok és nincs oncall, és így a korivirikbe lehet ez van a kis csökkenés mögött.

ugyanakkor a nagyobb cégek súlyos pénzeket spórolnak azon hogy a parasztok otthonról nyomják úgyhogy abból meg nyugodtan adjanak csak idefele.

desw 2021.04.16. 10:02:54

Szabadúszó szoftverfejlesztő vagyok, és konkrétan annyi melóm van visszatérő és új, külföldi és magyar megrendelőktől is, hogy csomót visszautasítok, mert nem bírom energiával és idővel, pedig egyre többet és többet kérek.

Az én meglátásom az, hogy a megrendelők végre elkezdték megbecsülni (anyagilag is) az idősebb/nagyobb szakmai tapasztalattal rendelkező IT-seket, mert rájöttek, hogy az újoncok sokszor vacak munkát végeznek, nem lehet rájuk számítani hosszabb távon, stb, stb.
süti beállítások módosítása
.header-full-width {min-width: 990px;}