Vezetőkiválasztás, képzés, szervezetfejlesztés. A Simonyi & Tóth Személyzeti Tanácsadó Iroda hivatalos Blogja

HR Bonbon

Miért jöttél el az interjúra?

2018. november 08. - Simonyi_és_Tóth_AIMS

ask-blackboard-356079.jpg

 

Hogyan is merülhet fel ez a kérdés? Feltételezzük, hogy a vezetői munkakörre kiválasztott és javasolt jelöltünk valóban érdeklődik a munkakör iránt. Akkor miért is kérdezem. Ma is megdöbbenve állok, akarom mondani, ülök az interjún, amikor ígéretesnek tűnő jelöltünk a Megbízó első kérdésénél sokkoló hatást tesz ránk. Első kérdés: mit tud a cégről. Semmit. Vau!

Akkor miért jöttél? Tudod hova jöttél? Valami csak felkeltette az érdeklődésedet. Lehet, hogy nincs  állásod, lehet, hogy már ideje váltanod. De az is lehet, hogy magasabb jövedelmet, érdekesebb munkát, kihívást és még nem is tudom mit keresel   Ez mind rendben van.

DE azt ne feledd el, hogy egy Munkaadó csak olyan munkatársat fog alkalmazni, aki elkötelezett és valóban a cég és a munkakör érdekli.

Bármilyen munkát is szeretnél, azért tenni kell, vagyis fel kell készülnöd az interjúra. Mindenekelőtt a jövőbeli munkaadót kell meggyőzni, hogy alkalmas vagy a cég érdekében körültekintően és felkészülten végezni a feladataid.. Hogyan tudod meggyőzni, ha nem tudsz semmit a cégről? Hogyan fogod az eddigi tapasztalatodat, tudásodat úgy bemutatni, hogy a megbízó számára is egyértelmű legyen, hogy tudásod hasznos számára, ha nem ismered a cég tevékenységét?

Ha nem tájékozódsz előre, hogy hova milyen céghez mész, akkor miért gondolnák rólad, hogy máskor másképp készülsz fel a feladatodra? Hogyan lehetnél sikeres?

Lehet, hogy óriási munkaerőhiány van. Lehet, hogy a cégek heteket, hónapokat várnak egy új munkavállalóra. Ezzel együtt senkit nem fognak csak azért felvenni, mert megjelent az interjún.

Ha eldöntötted, hogy érdekel a cég, a munkakör, akkor a következő alapvető lépések hozzátartoznak a felkészüléshez:

  1. Nézz utána a cég pontos adatainak, piaci helyzetének, tevékenységének!
  2. Tudd meg, hogy kivel vagy kikkel fogsz találkozni! Milyen munkakörben dolgoznak az interjúztatók?
  3. Tudd meg, hogy milyen hosszúságú és típusú interjúra számíthatsz!
  4. Alaposan olvasd át a hirdetést és munkaköri leírást az interjú előtt!
  5. Legyenek kérdéseid!
  6. Hangolódj rá az interjúra!

Minden információ megtalálható az interneten, csak meg kell keresned! Továbbá érdemes a tanácsadó által elhangzott információt is felhasználnod, hiszen ő már ismeri a Megbízót, a lehetséges jövendőbeli vezetőd.

A fenti lépések alapot biztosítanak ahhoz, hogy a tudásodat, rátermettségedet meg tudd mutatni.

Ha sikeres akarsz lenni, azért dolgozni kell!

Hallgasd meg a sikeres sportolót, az eredményes üzletembert az elismert művészt! Mindenki azt fogja mondani, hogy sok-sok munkával, felkészüléssel érte el az eredményt! Te is tegyél a sikeredért!

A bejegyzés trackback címe:

https://hrbonbon.blog.hu/api/trackback/id/tr6714360251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
.header-full-width {min-width: 990px;}