Vezetőkiválasztás, képzés, szervezetfejlesztés. A Simonyi & Tóth Személyzeti Tanácsadó Iroda hivatalos Blogja

HR Bonbon

Kompenzáción és javadalmazáson túl

2019. szeptember 30. - Simonyi_és_Tóth_AIMS

 

different.jpg

 

A jelenlegi egyik legfontosabb kihívás a HR életében a munkaerő megtartása, egyre több olyan kezdeményezést láthatunk, ahol előtérbe kerül a munkavállaló közérzete, viszonya a munkáltatóval. Vagyis a munkahelyi élmény szintjét kell emelnünk. Ma már a versenyképes fizetés szinte természetes, más eszközökkel kell megszereznünk és megtartanunk az értékes munkatársat.

A jó munkahely nemcsak elvárásokkal van tele, hanem támogató, segítő és elfogadó, odafigyel a munkavállalóira. Nekünk is egyre több olyan kiválasztási projektünk van, ahol olyan HR szakembert és keresnek a vállalatok, aki képes innovatív megoldások kialakítására.

Ezzel párhuzamosan a vezető személyisége, vezetési stílusa is egy fontos szempont a munkatársak megtartásában.

Vezetők, HR szakemberek mindinkább kénytelenek figyelembe venni, hogy ma a munkavállalók a munka és magánélet egyensúlyát szinte a legfontosabbnak tekintik egy munkahely kiválasztásában. Ezt igazolták vissza a különböző felmérések is.

Íme, néhány példa az elmúlt időszakból, ahol a cégek felismerték, hogy az embereik a legfontosabb értékük, vagyis az elvárásaiknak megfelelő plusz juttatásokat vezettek be:

  *   A Diageo Kft. bevezette, hogy az apák akár 26 hét fizetett szabadságra válnak jogosulttá gyermekük egy éves kora előtt.

  *   A  TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. minden első osztályba lépő gyermek szülőjének egy extra szabadnapot biztosított, hogy elkísérhessék csemetéjüket első iskolanapjukra.

  *   Az ebm-papst Hungary Kft. nyári tábort szervezett a dolgozók gyerekeinek, unokáinak teljes ellátással egész nyárra: https://www.youtube.com/watch?v=OeyGCWNOg8U

 

Tudjuk folytatni a felsorolást?

A bejegyzés trackback címe:

https://hrbonbon.blog.hu/api/trackback/id/tr5515183716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
.header-full-width {min-width: 990px;}