Vezetőkiválasztás, képzés, szervezetfejlesztés. A Simonyi & Tóth Személyzeti Tanácsadó Iroda hivatalos Blogja

HR Bonbon

„Hurrá” home office!

2020. március 25. - Simonyi_és_Tóth_AIMS

Végre elértük szinte minden gazdálkodási egységnél, hogy home office-ból dolgozhatunk. Nem kell hozzá külön egyeztetés, nem kellenek az érvek!

Ez az egyetlen megoldás – sok esetben. DE van, ahol ez nem tud működni!

Van, ahol egy hete, van, ahol két hete már cég szinten működik. Legtöbben nem vagyunk felkészülve! Most ki kell találnunk ennek a formáját. Sok esetben még a fizikai megvalósítás is komoly szakmai kihívást jelentett a számítástechnikai csapatnak.

home_off.jpg

Az első lépés: rendelkezésre állnak a tárgyi feltételek? Menedzsment tagok, tulajdonosok  meghozták a fájdalmas döntést: a nem tervezett kiadásokat azonnal betervezzük és realizáljuk, megvettük a laptopokat!

A tárgyi feltételek biztosítása megint ment gördülékenyen!

Minden működik – tárgyi és műszaki feltételek adottak.

És mi van a másik fontos feltétellel: a humán oldallal?

Most jövünk mi: vezetők és munkatársak!

Mindenki számára ott a cél: a legkisebb veszteséggel túlélni az adott helyzetet.

Hogyan?

Végezzem a feladatomat! Felelősségteljesen lássam el azokat a feladatokat, amiket a munkahelyemen is meg kellene tennem! Ott sem áll minden percben mögöttem a főnököm!

Hogyan?

Időben és megfelelő minőségi színvonalon! Mi van, ha nem áll rendelkezésemre valamilyen információ? Hívd fel a munkatársadat, nézz utána, kérj segítséget! Bent is ezt teszed. Legyél kreatív, legyél problémamegoldó, legyél proaktív!

Vezetőként egy további helyzettel szembesülsz: nem látod, nem hallod, nem tudod követni a munkavégzést! Nem baj, a cél közös: túlélni és bizonyítani, hogy így is eredményesek tudunk lenni.

Vezetőként most is te irányítod, fogod össze, delegálod, ellenőrzöd a munkát, te adsz visszajelzést!

Csak a forma más, a kommunikációs megoldás változott. Neked is megvan a felelősséged, hogy kialakítsd a hatékony, eredményes és bizalmon alapuló munkavégzést!

Most tanuljuk, adjuk meg az esélyt egymásnak, hogy működjön!

 Ehhez adunk nap mint nap ötleteket, javaslatokat, kövessetek bennünket!

Simonyiné Tóth Judit

judit.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hrbonbon.blog.hu/api/trackback/id/tr4315557294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
.header-full-width {min-width: 990px;}