Vezetőkiválasztás, képzés, szervezetfejlesztés. A Simonyi & Tóth Személyzeti Tanácsadó Iroda hivatalos Blogja

HR Bonbon

Zökkenőmentes online átállás némi időzsonglőrködéssel

2020. április 08. - Simonyi_és_Tóth_AIMS

Cégünk állandó, belsős csapata kis létszámú, működésünkre normál körülmények közt is jellemző a megbízások ütemezésének hektikussága, így a rugalmasság és a változatos feladatok ellátása minden időpillanatban alapvető fontosságú a munkánk szempontjából. Ez a korábban kifejlődött adaptációs képességünk, a folyamatosan változó körülményekhez való alkalmazkodásban szerzett rutinunk nagyon sokat segített nekünk a koronavírus miatti kijárási korlátozások okozta működésbeli átállásban.

Pszichológus tanácsadóként a fejvadászat területén az én feladatom a jelöltek pszichológiai szempontú interjúztatása, a személyiségtesztek kitöltetése és kiértékelése, a munkakörhöz szükséges kompetenciák felmérése és értékelése, az eredmények összefoglalása a megbízók számára és visszajelzés adása a jelöltek felé. Emellett kereséstől függetlenül is vállalunk pályázói auditálást, a megbízóhoz állásra pályázó külső vagy belső munkatársak kompetenciaszintjének felmérését, ami szintén munkakörömhöz tartozik, illetve AC/DC projekteket tervezek és vezetek, képzéseket, tréningeket tartok, valamint szervezetdiagnosztikai és szervezetfejlesztési projektekben is részt veszek.

Feladataim jelentős része nagyobb nehézségek nélkül átültethető volt az online világba. Mivel sok megbízásunk kötődik vidéki, termelő vállalatokhoz, ezért jelöltjeink is sokszor az ország távolabbi pontjain élnek és nem minden esetben tudnak személyesen részt venni az interjúkon. Így a koronavírus előtti időkben is rendszeresen interjúztam telefonon vagy online platformok használatával. Az általunk alkalmazott személyiségtesztek is hozzáférhetők online formában. A munkám kiválasztáshoz, illetve személyiség-felméréshez kötődő részei tehát zökkenőmentesen álltak át a távmunkás megoldásokra. Éppen csak a (kis)gyerekes családoknál megszokott állandó időzavarral (ki mikor dolgozik és tanul a családból, ki tanul és játszik a legkisebbel, ki és mikor vásárol és főz) és téri koordinációs problémákkal (hol van egy nyugodt zug interjúhoz, online megbeszéléshez vagy csendes sarok az írásos anyagok elkészítéséhez) kell nap mint nap megküzdenünk. Mivel így az én munkaidőm keretei is jócskán fellazultak, pozitív következményként legalább teljesen rugalmasan alkalmazkodom a jelöltek élethelyzetéhez: vannak kora reggeli és késő délutáni-esti interjúim is, ami normál körülmények között kevésbé jellemző.

92876220_244945083327484_3243744874591158272_n.jpg

A napi feladatok, aktuális megbízások teljesítése mellett állandó tanácsadói csapatunkkal gőzerővel dolgozunk képzés-fejlesztési portfoliónk online üzemmódra való átállításának lehetőségein, természetesen mi magunk is online megoldások alkalmazásával. Szerencsére az erre a félévre kitűzött szakmai fejlődési céljaimról sem kell lemondanom: betervezett képzéseim online formában kivétel nélkül zajlanak, így reményeim szerint hamarosan minősített Hogan tanácsadói végzettséget szerzek, illetve coaching szolgáltatással is bővíthetem tevékenységeim körét.

Az elmúlt csaknem négy hétben a sikerült egy új, hosszabb távon is használható működésmódot kialakítanunk. Jó érzés megtapasztalni, hogy munkahelyi és családi szinten is képesek vagyunk alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez; megbízóinkkal és jelöltjeikkel közösen tudunk találni mindenki számára megfelelő együttműködési formát és időzítést; és biztosítani tudom saját további szakmai fejlődésemet is.

A bejegyzés trackback címe:

https://hrbonbon.blog.hu/api/trackback/id/tr9715598938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
.header-full-width {min-width: 990px;}