Vezetőkiválasztás, képzés, szervezetfejlesztés. A Simonyi & Tóth Személyzeti Tanácsadó Iroda hivatalos Blogja

HR Bonbon

Fókuszban a jelöltélmény: elégedettségi felmérésünk eredményei

2022. február 11. - Simonyi_és_Tóth_AIMS

2022. első napjaiban felmérést végeztünk partnereink körében, ezúttal jelöltélmény fókusszal. Azt igyekeztünk körüljárni, hogy a cégünk közvetítésével pályázó vagy általunk közvetlenül megszólított jelöltek mit tapasztalnak a kiválasztási folyamat során. Örömmel nyugtáztuk, hogy jelöltjeink túlnyomó többsége elfogadja és pozitívan értékeli az általunk kidolgozott kiválasztási folyamatot, mind szakmai tanácsadói, mind pszichológusi részről, hiszen az általunk felkínált értékelési szempontok többségére adott visszajelzés a 4,7-4,8 pont körüli sávban helyezkedett el.

elegedettsegi15.jpeg

Különösen érdekelt minket, hogy a kiválasztást érintő, a világjárvány és a technikai lehetőségek bővülése által szükségessé és lehetségessé vált változások közül a nálunk megfordult szakemberek és vezetők mit fogadnak örömmel és miben preferálják a hagyományosabb megközelítést. A visszajelzések alapján hiába vált már mindenki számára természetessé és rutinszerűvé az online platformok segítségével történő interjúztatás, azért a válaszadók túlnyomó többsége (90%) azt szeretné, hogy amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, visszatérjünk a személyes interjúkhoz.

Emellett a nagy többség némi ellenérzéssel viseltetik az előre felvett kérdéseket használó és rögzített video-interjúval kapcsolatban: csupán a válaszadók 17%-a venne részt szívesen olyan kiválasztási folyamatban, ahol ezt is használja a tanácsadó vagy jövendő munkáltató.

Igyekeztünk feltérképezni azt is, hogy az egyébként a döntő többség (közel 90%) által megfelelőnek vagy kifejezetten részletesnek megítélt bemutató előtti tanácsadói felkészítést milyen elemekkel tudnánk kibővíteni ahhoz, hogy még hasznosabb legyen jelöltjeink számára. A válaszadók 45%-a igényelne írott, online bemutató anyagot a megcélzott cégről, illetve ugyanennyien a bemutatón várhatóan jelen lévő személyekről a név és pozíció szintjén. A legtöbben azonban (90%) mégis azt szeretnék, ha arra vonatkozóan támogatnánk őket tanácsokkal, hogy a bemutatkozó beszélgetés során elsősorban mire fókuszáljanak.

Köszönjük mindenkinek, aki válaszával segített minket abban, hogy a pozitív jelöltélményt még jobbá tegyük!

A bejegyzés trackback címe:

https://hrbonbon.blog.hu/api/trackback/id/tr2717406462
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
.header-full-width {min-width: 990px;}